Orienteren voor je reis

 

Voordat we op wereldreis gingen hebben we natuurlijk vrij veel moeten voorbereiden. Puntsgewijs nemen we je mee in onze voorbereidingen voor alle praktische dingen. Route, visa, verzekeringen etc. komen aan bod. 

  • Route
    Natuurlijk het leukste om te doen.
    • Waar wil je heen?
      Welke landen, willen we zien, en wat willen we in die landen zien. Helemaal leuk om te doen; ideeën stelen van Pinterest en natuurlijk verlekkeren met alle prachtige foto´s die er op internet al te vinden zijn.
    • Hoe lang heb je de tijd?Aangezien wij ons uitschrijven in Nederland (Let op, hier zitten wel consequenties aan) en onze banen opzeggen + huis opzeggen zijn wij niet gebonden aan Nederland om weer terug te komen op een bepaalde tijd. Denk hier goed over na, zorg dat je de rust en de tijd hebt om de dingen die je wilt zien ook in je kan opnemen en er van kan genieten. Anders heb je er zoals vele andere reizigers echt je fotoboeken voor nodig om te vertellen waar je bent geweest en wat je hebt gezien. 
    • Beste reistijd?
      We hebben de route afgestemd op beste reistijd (veelal in het voorjaar of najaar, zodat we niet in de hoogseizoenen en dus duurste seizoen reizen). Daarnaast ook rekening moeten houden met stormtijden zoals het orkaanseizoen midden Amerika. Japan is het mooiste in het voorjaar, met de bloesemperiode, dus ook daar stuurden we op aan en hebben we in grove lijnen rekening mee gehouden. Een grove schatting vonden wij wel prettig i.v.m. werken en het orkaanseizoen, maar na Cuba hebben we onze planning en route eigenlijk los gelaten.
    • Route per land, in hoe ver bereid je voor?
      Per land maken we een lijstje met bezienswaardigheden en punten waar we sowieso naar toe wilde. Op die manier krijg je vanzelf een globale route, met daartussen alle vrijheid om toch rechts of links te gaan.
    • Werken tussendoor of genoeg gespaard van tevoren? 
      In de planning genoeg rekening gehouden met evt. werken, aangezien dat helaas af en toe ook moet gebeuren. Geld groeit bij ons helaas ook nog niet aan bomen. Als richtlijn hebben wij ongeveer 1500 euro per maand aangehouden.  Daarnaast wilde ik persoonlijk ook graag werken in het buitenland aangezien je veel leert en meer kan proeven van het insider life. Locals ontmoeten is wel veel makkelijker op het moment dat je je onder hen begeeft. Plus natuurlijk veel leuker om het land als insider te leren kennen i.p.v. als toerist!
    • Niet teveel plannen
      Uiteindelijk loopt het toch totaal anders als je had verwacht. 
  • Visa
    • Per land andere regels
      Dit is zeker wel een dingetje. Veel landen kan je gewoon een online visum aanvragen . Het verschilt per land hoe lang je toeristen visum geldig is. Mocht je willen werken in een land verschillen ook de regels met werkvisa. Ook dit kan je vinden op dezelfde website. Mocht je langer willen blijven in een land dan je toeristenvisum toe laat, dan kun je vragen of er verleng mogelijkheden zijn. Daarnaast kan je ook de grens overgaan bij een ander land en dan opnieuw het land inkomen, waardoor je visum opnieuw ingaat. 
    • China
      Wil je op wereldreis naar China en je schrijft je uit in Nederland, zorg dan dat je als eerste naar China gaat. Dit land is namelijk erg streng, en kan niet online aangevraagd worden, aangezien het naar je thuisadres wordt opgestuurd waar je bent ingeschreven. Je moet ook een gedetailleerd reisplan laten zien met onder andere waar je verblijft en naar toe gaat etc. Om deze redenen hebben wij China nog op ons lijstje staan om een keer apart heen te gaan. Of op onze 2e wereldreis hihi;)
  • Verzekering
    • Reisverzekering in buitenland
      Tijdens mijn voorbereidingen op 5 maanden Australië heb ik heel veel gehad aan de website van de backpackcentrale. Hier staat uitgebreid beschreven welke verzekering het beste waarbij past. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de Special Isis verzekering. Deze verzekering dekt in mijn ogen het meest, is het meest flexibel qua uitbereiding en op het moment dat je eerder terug komt dan gepland krijg je het resterende bedrag van de maanden die je wel hebt betaald terug.  Let op, bij deze verzekering moet je dus opgeven wanneer je weggaat en wanneer je terugkomt. Als je net zoals wij nog niet weten wanneer je terugkomt zijn deze websites dus erg flexibel. 
    • Verzekeringen in Nederland
      Op het moment dat je je uitschrijft in Nederland vergeet dan niet ook je zorgverzekering en alle andere dingen als toeslagen, en lopende abonnementen, etc. op te zeggen voordat je weggaat. Dit scheelt onnodige zorgen en vooral kosten
  • Vaccinaties
  • Uitschrijven

Maak jouw eigen website met JouwWeb