Nazca

23 januari 2020

Vandaag de hele dag weer in de bus gezeten. Door de vele ongewone regen lag er veel modder en stenen op de wegen. In dit deel van Peru valt gewoonlijk helemaal geen, tot heel weinig regen. We hebben lang en veel in de file gestaan, maar gelukkig was de rit wel mooi. We reden een lang stuk langs de kust, dus we konden er ook uit voor lekker even uitwaaien bij het water. Het was koud, de lucht warm en vochtig. Bijzonder om zo het landschap te zien veranderen van heel groen naar alleen maar zand en rotsen. En dat ondanks dat we een heel groot stuk langs de kust reden. We hebben veel zeehondjes gezien, echt heel tof! Rond een uurtje of 7 kwamen we aan in Nazca. We waren erg blij dat we besloten hadden om hier een paar nachtjes te blijven. De anderen moesten namelijk gelijk door naar Huacachina en zouden ook de uitzicht toren over 3 nazca lijnen missen, omdat we zoveel vertraging hadden. Dus die naalden wel. We zijn het eerste restaurantje ingedoken die we zagen, want na 12 uur in de bus met alleen maar snacks, is het wel lekker om weer even wat hartigs naar binnen te werken. We waren al lang blij dat we op zich veel snacks en broodjes mee hadden genomen! Vervolgens met de taxi naar ons huisje (80 cent voor een ritje van 10 minuten, ideaal) en lekker naar bed.

 

24 januari 2020

We werden wakker gemaakt om half 6 door de kippenboerderij die blijkbaar naast ons huisje zat. Ideaal. Not. Ach ja... Rustig aan uit bed gerold, en aan het ontbijt gegaan. De Air BnB was zo goed als leeg, dus alle rust om ons heen. We hadden een zwembad en het weer is hier een stuk aangenamer als onze vorige stops. Robin had alweer vriendjes gemaakt met de plaatselijke huis hond. Ik lag al snel in het water na ons ontbijtje. Heerlijk om zo je dag te beginnen. Na een goede regendouche zijn we op ons dooie gemakje naar het dorpje gelopen. Ze hebben erg gezellige eettentjes in Nazca, maar verder stelt het niet veel voor. Veel is vervallen, slecht bijgehouden en overal ligt plastic. We hebben een beetje geshopt, Robin is goed geslaagd voor 2 korte broeken. We gaan naar steeds warmer weer, dus zeggen langzaamaan gedag tegen onze warmere kleding. In de middag wat boodschapjes en daarna zijn we weer terug gegaan naar ons huisje. We hebben een vlucht geboekt voor morgen ochtend voor totaal 80 dollar p.p. om over de Nazca lijnen heen te vliegen. Erg veel zin in! 

 

25 januari 2020

Om 8 uur werden we pas opgehaald voor de vlucht, waarna we pas om half 11 de lucht in gingen. We zouden officieel om 7 uur vertrekken vanuit ons Air bnb en om 8 uur vliegen, dus daar zat enigzins verschil in. Ach ja.. Het was echt een super vlucht. We hebben totaal 18 lijnen gezien en het aquaduct. Sommigen waren gemaakt om voor de goden, bij anderen is het doel nog niet duidelijk. Waarschijnlijk hebben ze de lijnen met een lang touw gemaakt, om zo te kunnen meten. Het blijft heel bijzonder. Het leuke vonden we ook wel dat er door sommige lijnen dwars de snelweg heen loopt. Deze is namelijk aangemaakt voordat de lijnen bekend waren. Foutje:p  We waren blij dat we van tevoren reispilletjes hadden genomen, dat wel. Alle andere passagiers waren misselijk geworden van de scherpe bochten. Het was een klein vliegtuigje, voor maar 6 personen en de vlucht duurde een half uur. We werden zelfs gewogen, want boven de 90 kilo moest je meer betalen. Ook werden we gesorteerd op gewicht en lengte, dus Robin zat voorin en ik helemaal achterin. Geen probleem, ik was de 5e dus had 2 stoelen voor mezelf. Helemaal super, ik kon alles mooi 2x zien aan beide kanten. 

 

Onze bus zou s avonds om 7 uur richting Huacachina vertrekken. Door de stenen etc op de weg werden we door een minibusje opgehaald i.p.v de grote bus. We vertrokken dus om half 3 waardoor we rond 5 uur aankwamen:) helemaal top. Genoten van de prachtige zonsondergang die van ons dakterras perfect te zien was. Heel erg mooi, en heerlijk met een wijntje erbij. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.