Gonubie en East London

Dinsdag 22 oktober 2019

Wat een verrukkelijk huisje hebben we. Goeie Wi-Fi, heerlijk bed, schoon en een prima badkamertje.  Helemaal super 😁. We waren gisteren op tijd naar bed gegaan, dus lekker een beetje uitgerust. Na luilakken hebben we de auto gepakt en zijn we naar Gonubie beach gegaan. Het waaide enorm, en er stonden best hoge golven. We hadden zelfs onze snorkels en zwemkleding meegenomen, maar dat was iets te enthousiast haha. Heerlijk genoten van de golven die stuk sloegen op de stenen en van de wind in onze gezichten. Gonubie beach was maar 5 minuutjes rijden, dus dat was wel even wat anders als dat we de afgelopen weken hebben mee gemaakt, haha. 

 

We voelden ons nog goed en hebben ervoor gekozen om toch nog naar oost Londen te gaan. Ze hadden hier een zogenaamde bat cave en een boardwalk. Een soort houten looppad die helemaal langs de kust gaat. Heerlijk overheen gestruind en op ons dooie gemakje rondgelopen. Na een paar uurtjes toch moe, en hebben we lekker genetflixt in het huisje. Echt fijn om zo even bij te komen. 

23 oktober 2019

Vandaag nog wat onstuimiger weer dan gisteren. Het had vannacht ook flink geregend. Na rustig op staan gekozen om vandaag naar Hemingway mall te gaan. Dit is een soort warenhuis met lekker wat winkels. Robin wilde graag wat lange broeken. Hoe verder we richting Kaapstad gaan, hoe kouder dat het wordt lijkt het wel. Nou scheelt het flink dat we aan de kust zitten, dat doet ook veel in de temperatuur. Lekker een middagje geshopt. Robin geslaagd voor 2 broeken en ik voor 3. Kleding is hier echt niet duur. Zeker in de uitverkoop. Voor 3 nieuwe broeken was ik 8 euro kwijt en Robin was 12 euro kwijt ongeveer. Ideaal:) 

 

Morgen gaan we weer een uur of 4 rijden richting Addo elephant park.  Hier hebben we echt veel zin in, schijnt heel gaaf te zijn. Ze hebben hier honderden olifanten die in grote groepen optrekken. We hopen natuurlijk deze te zien, dat zou echt heel tof zijn. Addo is heel groot en heeft zelfs de big 7. De olifant, buffalo, luipaard(al zijn rangers blij zijn als ze deze 1x in de maand spotten), leeuw, neushoorn, walvis en de witte haai. Addo bedekt namelijk ook een groot marine gebied. 

 

We voelen ons trouwens stukken beter. Geen gekke dingen meer, al zijn we nog wel wat voorzichtig😁