Santa Cruz deel 3

26 en 27 februari 2020

Deze daagjes lekker rustig aan gedaan en beetje geluierd. We hebben de boot geboekt om naar Isla Isabella te gaan aankomende zondag. Deze kostte bij het hostel $22,50 p.p., normaal is dit $30 dollar p.p.

 

28 februari 2020

Stephanie, iemand van de duikschool die daar haar master deed, had ons uitgenodigd voor haar verjaardag. Voordat we hierheen gingen hebben we genoten van wat lokale dans die vlak voor de bar in volle gang was. Jong en oud, alles liep door elkaar. Heerlijk! 's avonds verjaardag gevierd in de pub. Mensen van de duikschool hadden een hele taart laten maken, dus dat zag er super tof uit. 

 

29 februari 2020

Lekker uitgeslapen vannacht en onze snorkel spullen ingepakt om naar Las Grietas te gaan. Met een klein motorbootje word je voor 80 cent per persoon naar de overkant gebracht, waar je vervolgens nog een half uurtje moet lopen naar Las Grietas. Dit is handig om op bergschoenen te doen, aangezien de vulkaan grond vol rotsen en scherpe punten zat. Heel handig dus dat wij zelf op slippertjes ons best hebben gedaan om er te komen, haha. Net voor de afslag naar Las Grietas (rechts) kon je ook naar links, al was het slecht te zien. Dit pad bracht ons naar de bovenkant van de kloof, en gaf een prachtig uitzicht. We konden over het hele dorpje Puerto Ayora van Santa Cruz kijken. Aan de andere kant de kloof met prachtige rotskleuren en helderblauw water. Heel mooi. Toen we afdaalden in de kloof was het vrij druk. We hebben een tijdje gewacht en hadden vervolgens de kloof en het water zo goed als voor onszelf. Heerlijk! Zeker in de schaduw was het water erg koud. We hebben een hele grote vis gezien en wat kleinere. Heel erg mooi, inclusief de wandeling!

In de middag kwamen we nog een keer Stephanie tegen waarmee we de rest van de taart op hebben gegeten.  Gratis avondeten haha:) ideaal. Voorlopig vannacht het laatste nachtje op Santa Cruz, we kijken uit naar Isabella!

Maak jouw eigen website met JouwWeb