Máncora

10 februari 2020
Na een vlucht van 2 uurtjes naar Talara, 3 uur wachten en toen 2 uurtjes met de bus zijn we veilig aangekomen in Máncora rond een uurtje of 9 s avonds. We waren niet zeker of dat de bus wel zou komen. We hadden tickets van tevoren in Lima gekocht. We moesten onze vouchers bij de balie omwisselen voor tickets. Er was alleen geen balie, geen herkenningspunt en er werd ook niet geantwoord aan de telefoon. Niemand sprak Engels en het vliegveld is echt heel klein, dus ik was vrij zenuwachtig haha. Robin had ondertussen een stuk of 5 taxichauffeurs om zich heen, waarmee hij via Google translate aan het afdingen was. Leuk om te zien hoe ze reageerden op vragen als; wie is dan de snelste? En wie is de goedkoopste? Me, me, me!!!! We waren de laatste op heel het vliegveld dus ze deden erg hun best om ons voor zich te winnen. Helaas voor hun kwam op het laatste moment onze bus.

11 februari 2020
We hadden een bungalow op een berg. Vanwege een verkeerde registratie van hun kant hadden we een privé badkamer en een bungalow voor 4 personen met uitzicht op het dorpje en zee plus hangmat. Wat vervelend! Mancora is flink warm, dus bikini en zwembroek aan en een heerlijk frisse duik in het water. De oceaan is hier precies goed, niet te koud en niet te warm echt perfect. We werden door diverse surfscholen aangesproken of we niet een lesje wilden doen. Nadeel was dat het erg druk was op dezelfde golf, dus ervoor gekozen om het niet hier te doen.

12 februari 2020
Eigenlijk alleen maar genoten van een lekker ontbijtje, lunch en happy hour met mojitos. Jummieee. Voor 25 soles, ongeveer 6 euro hadden we thee, koffie, 2 verse sapjes, brood, gebakken ei, en yoghurt met vers fruit. Lekkaaahh!! De golven zijn heerlijk om mee te spelen, zonnetje op onze bol en gaan. We zijn in een paar dagen al echt wel verkleurd en verbranden zelfs in de schaduw. Wat een welkom verschil met de afgelopen weersomstandigheden. De tijd vliegt hier:) 's nachts word ik nog wel volledig opgegeten door muggen, waar Robin gewoon boven de dekens ligt en nergens last van heeft. Toch nog maar weer eens een hartig woordje hebben....

13-15 februari 2020
Een aantal beslissingen gemaakt weer. We gaan toch naar Amerika en gedeeltelijk Canada, maar we kopen geen auto. We vliegen de 24e van maart naar Fort Lauderdale, waar we waarschijnlijk een auto huren voor een paar weekjes. Dan vliegen we van daar naar de niagara watervallen, heel misschien dat we new York nog meenemen. En dan vliegen we naar de westkust waar we een auto voor waarschijnlijk een maand huren. Dan kunnen we altijd nog beslissen of we gaan werken ergens of niet. Maar geld gewijs is dit de beste optie. Eerst maar genieten van Galapagos:):) ! Zoveel zin in!

 

15 februari 2020

Gefeliciteerd papa!!

Vandaag vertrekken we om half 2 naar Guayaquil. 8 uurtjes met de bus; Ecuador, here we come!

Reactie plaatsen

Reacties

Marga Moret
4 jaar geleden

Hallo Robin en Jose, vanuit een stormachtig nat Nederland genieten we van jullie verslagen en foto's. Wat een belevenissen en wat een indrukken van de mensen en de natuur zo ver van huis! Goede reis verder! Groeten Nico en Marga.

Maak jouw eigen website met JouwWeb