7 oktober 2019, aankomst Johannesburg

Veilig aangekomen in Zuid Afrika. Na aardig wat hick-ups zijn we deze dag op een soort camping bij de Pilanesberg verzonken. De reis begon een beetje rommelig; 1,5 uur vertraging op de eerste vlucht, een uur vertraging met de 2e vlucht. Vervolgens reden we naar Pretoria, waar we onze eerste nacht zouden verblijven. Na zoeken, zoeken, zoeken, hadden we het gevonden. De buren kwamen ons alleen vertellen dat ze niet eens thuis waren, dus we konden het hostel niet in. Super balen, zit je allebei met een moeie sacherijnige kop en nog niets gegeten (was ondertussen al half 2 s middags) voor je hostel waar je niet in kan en waar je wel al voor hebt wat betaald.

Vervolgens eerst maar iets gaan eten. Dit werd de KFC, want we hadden de wifi nodig om naar iets anders te zoeken. Dit gevonden bij Pilanesberg, boven/tussen Johannesburg en Pretoria in. Weg van de stad, en lekker richting hetgeen waar we voor gekomen zijn; De natuur, de dieren en de cultuur. Na wat zoeken aangekomen in een prachtig paradijs. Een hutje in de hei kan je het noemen. De eigenaar is jaren gids geweest in Zuid Afrikaanse parken, dus hij kon ons veel vertellen over wat we waar kunnen spotten. Helemaal super.

We blijven hier 2 nachtjes, zodat we morgenochtend vroeg naar het nationale park van Pilanesberg kunnen gaan. In de middag en avond lekker helemaal niets doen, nu al zin in. Het park is echt back to the basics, emmer water in de douche met een tuitje eraan. Water eerst laten koken en een beetje koud water erbij en dan in de douche. Een ‘braai’ (soort bbq/steenoven) met kolen of hout, en grote pannen die daar tegen kunnen. Koelkast wordt opgeladen door zonne-energie, geen airco, geen harde muziek, alleen maar vogels en eekhoorntjes en een kat die miauwt op de achtergrond. Vanavond een hemel vol met sterren. Helemaal geweldig! Was deze rommelige ochtend/middag meer dan waard.

 

Volg onze reizen op Polarsteps http://www.polarsteps.com/JosevandeGraaf2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 oktober 2019, Pilanesberg

Vandaag bijtijds opgestaan (half 6 al wakker van het licht). Lekker rustig wakker worden zo, heerlijk koel zonnetje, bijna fris, vogels die fluiten, ritselen van blaadjes en geur van vuurkorf waarop water voor ons wordt gekookt. Lekker een bakje koffie/thee en een bammetje gegeten en vervolgens in de auto gestapt. Op naar het nationale park Pilanesberg.  Volgens onze host was hier ook de big five te spotten als we mazzel hadden. In eerste instantie, dachten we, daar zijn we met een paar uurtjes doorheen.  Daarin hadden we ons flink vergist, wat een prachtig en groot park!!
Na 5 minuutjes rijden kwamen we aan bij de poort van het park. Voordat we het park inreden sprong er al een impala (soort hert) over het wegdek. Voor maar 300 rand(ongeveer 20 euro) totaal, inclusief kaart , mochten we het park in. Wat heerlijk was het om daar doorheen te rijden. Prachtige landschappen en heuvels waar we met ons eigen autootje doorheen crosste. Slechte offroad weggetjes, zand met losliggende stenen en diepe kuilen, wat een ervaring! Je kan ongeveer 20 tot 30 km per uur rijden, dus het gaat rustig, waardoor je alle tijd hebt om rond te turen en te kijken of er dieren om je heen zitten. Na zo'n 20 minuutjes hebben we onze eerste groep impala's gespot. Prachtige beesten zeg.
Er waren bijna geen andere auto's op de weg te vinden, dus we hadden het gevoel alles voor onszelf te hebben. Onderweg hebben we zebra's, giraffes, impala', neushoorns, nijlpaarden, olifanten, 1 leeuw, vogels, wildebeasts etc gezien. Echt heel erg gaaf zeg! In eerste instantie vond ik het ook bijzonder dat al deze dieren gewoon samen konden leven, maar in 2e opzicht hebben ze ook genoeg ruimte in het park. Dus ze hoeven elkaar niet tegen te komen. Heel bijzonder om er zo doorheen te rijden. De dieren kijken ook vrijwel niet naar je om, zo lang je maar niet in hun weg zit. We hebben een heel groot deel van het park gezien, duidelijk meer dieren gevonden bij de plekken waar meer water was.
Nog een aantal dieren van de big 5 hebben we nog niet gezien; de buffalo en het jachtluipaard. Deze hopen we zeker nog tegen te komen in Kruger of een van de andere pracht parken waar we heen gaan.
Rond een uur of 4 waren we weer terug. Samen met onze host om de tafel gezeten. Hij had een kaart van zuid Afrika meegenomen en ons heel veel tips en trucs gegeven waar heen te gaan en wat mis te houden. Zo gaf hij als voorbeeld dat kruger in het noorden veel minder toeristisch maar prachtig is. En dat we zeker een stop moesten maken in Graskop, voordat we naar Kruger wilden. We hebben nu een globale route die we gaan afleggen, dus helemaal top.
Nu wat eten, een douche en lekker slapen en morgen weer een nieuwe dag.

 

Ik heb wat problemen met het uploaden van foto's op de een of andere manier, dus die zal ik wel op Polarsteps zetten, dan kunnen jullie ze alsnog zien. 

Reactie plaatsen

Reacties

Natasha Morales
5 jaar geleden

fijn dat het goed gaat met jullie.
lijkt mij heel gaaf om die dieren tegen te komen.
ook leuk om jullie zo te volgen.
gr

TamTonic
5 jaar geleden

Klinkt fantastisch
Leuk om jullie zo te kunnen volgen!
Ik lees met plezier mee.

Marleen van de Graaf
5 jaar geleden

Wat een prachtig gebied. Heerlijk dat het zo stil is. Dat heb je hier nauwelijks meer. Ben benieuwd wanneer jullie alle big 5 hebben gezien.
Groet!!

Marjolein
5 jaar geleden

Hoi,
Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Zo te lezen is het avontuur direct bij het begin van de reis begonnen. Geniet ervan! Groetjes

Maak jouw eigen website met JouwWeb