Argentinië

Vervoer

Vanaf Johannesburg vliegen we direct door naar El Calafate ongeveer 600 euro p.p.. Er is ook een optie om naar Buenos Aires en dan een rondreis door Argentinië in plaats van alleen de westkust. Een auto is erg duur om te huren in Argentinië (rond de 55 euro per dag). Om deze reden kiezen wij er voor om met de (overnight) bus via El Calafate naar Iguazu te reizen. Hiervoor vonden wij deze website het handigst waarmee je dus je busticket vrij goedkoop kon boeken. Ongeveer 100 euro p.p. voor 4000 km afstand is vrij goedkoop. Dezelfde prijs is het ongeveer om terug te vliegen, maar met de bus zie je meer en er zijn meerdere stops. Voor meer informatie kan je ook mee lezen op deze website.

Visum Argentinië

Voor Argentinië heb je met een Nederlandse nationaliteit geen visum nodig, wel moet je in het bezit zijn van geldig bewijs van tijdig vertrek (tickets of boekingsbevestiging). Nu kun je ook een hostel ofzo boeken met of een annuleringsverzekering of waar je tijdig mee kan annuleren zonder te hoeven betalen. Dit scheelt weer:)

 

Rekening houden met;

Het weer, zeker in het zuiden van Argentinië. Dit kan per dag en zelfs per uur flink verschillen van heel koud naar heel warm. Zorg dus dat je goed voorbereid bent.