Paracas

28 januari 2020
Goeiemorgen! Wat een rust. Geen honden, geen kippen, geen getoeter. Wel flinke hitte, maar we waren erg gelukkig. Na rustig wakker worden hebben we ons ontbijtje genuttigd.  Het is hier vrij normaal dat ontbijt inbegrepen zit in het hostel of hotel. Het stelt niet veel voor, maar is wel ideaal. We hadden hier ook een keuken, dus we wilden graag koken. Toen we de schappen van de supermarkt zagen, hebben we gekozen om toch maar uit eten te gaan. Robin ging bijna over zn nek. De vliegen kwamen van de 'vers'  afdeling. De koelkast werkte duidelijk niet waardoor de geur van hondenvoer zich verspreidde bij de 'vlees' afdeling. Mensen wat was dit smerig zeg. Yek!!

Peruhop bied een gratis tour aan naar het nationale park van Paracas. Hier hebben we dan ook gebruik van gemaakt. Om kwart voor 2 werden we opgehaald en hebben we een rondje door de het park gedaan. Het bestond volledig uit steenachtige zand duinen. Duizenden jaren geleden was dit allemaal nog bodem van de oceaan, dus je zag ook veel zout sporen lopen. Er was veel mist dus we zagen geen hand voor ogen. 1x in de 20 jaar is het dit weer hier zei de gids. We hebben niet veel gezien, maar was wel lekker makkelijk. S middags niet teveel meer gedaan.

29 januari 2020
Vanmorgen om 9.45 stonden we klaar om de tour naar de Ballestas Islands te doen. Dit wordt ook wel de 'Poor mans Galapagos' genoemd. Deze eilanden zijn volledig afgeschermd van de mensen wereld, er mag niemand komen. Er wonen 2 rangers die hier dagelijks toezicht op houden. We gingen er met een boot naar toe en hebben volop genoten. De eilanden zijn prachtig en we hebben nog nooit zoveel vogels en zeeleeuwen gezien. Pelikanen, pinguïns, gieren, meeuwen andere soorten waar we de namen niet meer van weten. We hoorden de zeeleeuwen naar elkaar brullen en zagen krabben over de stijle rotsen trotseren. Peru 'bezit' ongeveer 1 procent van alle wateren van de wereld. Wel hebben ze tot wel 10 procent van de wereld aan ansjovis. Ze hebben hier strikte regels tegen overbevissing. Hierdoor hebben deze vogels en zeeleeuwen meer dan genoeg aan eten. Heel gaaf om een glimp te mogen zien van dit mooie ecosysteem. Je ziet het gewoon met elkaar samen leven. Na 2 uur zat helaas de tour er alweer op. We hadden er uren rond kunnen varen:) De lat ligt nu erg hoog voor onze verwachtingen van de Galapagos hihi.

In de middag hebben we wat knopen doorgehakt.
Morgen vertrekken we naar Lima. Hier blijven we 2 nachtjes.
1 februari, op mama's verjaardag, vertrekken we naar Iquitos (de amazone) met het vliegtuig. Hier blijven we een dagje om 2 februari te beginnen met onze 5 daagse tour door de amazone.
We hebben een privé gids en kok, en zijn gelukkig niet al teveel kwijt. Vergeleken met de tours op internet is dit echt heel goedkoop. We zijn voor deze 5 dagen met alles inclusief 270 euro p.p. kwijt. En dan is het zelfs privé! De goedkoopste die we hadden gevonden op internet was vanaf 400 euro voor 4 dagen. Lang leve Facebook en andere goede ervaringen van backpackers:):)  Er bestaat zelfs een hele goede kans dat we kunnen zwemmen met wilde roze dolfijnen, dus dat zou heel tof zijn.
8 februari vertrekken we weer naar Lima. Hier doen we een wasje en weer even goed slapen.
10 februari vliegen we naar het noorden van Peru; Talara, waarna we slapen in het dorpje Mancora.
Hier blijven we 3 nachtjes, misschien langer, dit hangt een beetje van ons gevoel af. En daarna gaan we de grens over naar Ecuador, Guayaquil, waar we het vliegtuig hopen te nemen naar Galapagos.

Wat een leven hebben we toch. Echt heel bizar. We voelen ons heel rijk en verwend. We genieten volop en kijken enorm uit naar de Amazone en naar Galapagos. Kan niet wachten!!:):)

30 januari 2020
Het is hier volop zomer, zeker in de ochtend. De dag begon vandaag met een warme zon en een strakblauwe lucht. Om 11 uur uitgecheckt en zijn we een beetje rond wezen lopen. Omdat Paracas beroemd is om zijn vis, wilde ik toch graag cheviche proberen. Dit is typisch Peruviaans en overal verkrijgbaar. Het is rauwe vis, dus zeker niet aan te bevelen om maar zomaar ergens te bestellen. Ik vond het niet heel erg lekker, Robin vond het ronduit smerig hahaha!

S middags weer dezelfde gratis tour gedaan, omdat het nu prachtig weer is. Heerlijk uitgewaaid en mooie foto's weer. Om 4 uur reed dezelfde bus direct door naar Lima met een tussenstop bij de slaventunnels van Peru. Bijzonder om mee te maken! Ik wist niet dat de spanjaarden in Peru eenzelfde geschiedenis hadden als de Engelsen en de Nederlanders met Afrika hadden qua slaven etc.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.