Kaapstad

31 oktober 2019

Vannacht lekker geslapen, maar allebei nog slaperig. Rustig wakker geworden en rond een uurtje of 11 in de auto gestapt. We hebben eigenlijk een heel toeristisch rondje door Kaapstad gedaan. We zijn begonnen in Muizenberg. Hier heb je allerlei strandhuisjes in heel veel vrolijke verschillende kleurtjes. Vervolgens zijn we langs de kust naar beneden gereden richting Kaap De Goede Hoop. Tussendoor kwamen we langs Boulders Beach. Hier hebben we allerlei pinguïns gezien, echt heel erg lief. Eenmaal aangekomen bij de afslag voor de Kaap stond het helemaal vast en moesten we betalen om daarheen te gaan. Dit hebben we niet gedaan, omdat we het dit allemaal niet waard vonden. We hebben de Kaap zeker wel van een afstand bewonderd. 

 

Vervolgens aan de andere kant weer omhoog gereden richting het centrum langs de kust. Wat een prachtige route is dit zeg. Voor ieder die een keer naar Kaapstad gaat, zeker deze route een dag of misschien 2 rijden. Het is prachtig. Hele mooie uitzichten, langs de mooiste bergen en heel blauw water. Ook hebben we nog ver weg wat zeehondjes gespot, dus dat was een extra bonus. Heerlijk een kopje koffie en thee gedaan aan het strand in de baai, waarna we vervolgens naar Kaapstad centrum zijn gereden. Hier was het erg druk, maar een leuke gezellige sfeer. Wel een bijzonder feitje; vanaf Bloubergstrand kan je een prachtige foto maken van de tafelberg. Maar wat velen niet weten, is dat deze locatie een van de meest populaire was voor de inkoop en verkoop van slaven. Het nu zo beroemde strandje wat gezelligheid en pracht uitstraalt was een verschrikkelijke plek. 

 

Zeker genoten van deze mooie dag. We zijn wel heel moe, dus weer op tijd naar bed. Morgen naar Gansbaai voor het 'duiken' met witte haaien:) zin in!!

Gansbaai

1 november 2019 

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan, en bijtijds naar Gansbaai vertrokken. Er werd onderweg erg veel aan de weg gewerkt, dus het duurde langer dan verwacht. Eenmaal aangekomen kregen we een kleine lunch en de briefing over het kooiduiken met haaien. Het was niet echt duiken, meer adem inhouden en jezelf onder water duwen. In de kooi zaten 2 hendels waar je je voeten onder kon doen en je je aan kon vasthouden.  Het water was ontzettend koud, maar de wetsuits hielpen goed gelukkig. We mochten 2 rondes in de kooi, en de haaien kwamen echt mega dichtbij. Het was zeker een toffe ervaring! En we leven nog;);) haha. Nee hoor, het was niet eng, de dieren zijn zichtbaar niet geïnteresseerd in ons. Ze hielden ons goed in de gaten, dat zeker,  maar waren veel meer geïnteresseerd in het eten. Helaas geen witte haaien gezien, waar we eigenlijk voor gingen. Wel alsnog zeker een hele toffe ervaring:);) 

2 november 2019

De 2e maand al waarin we aan het reizen zijn:) echt tof!! Vandaag expres helemaal niets gepland. Geen nieuwe indrukken, lekker helemaal niets. We zitten in een goed huisje, dus ideaal. Na uitgebreid wakker worden en een bammetje met pindakaas, hebben we een beetje rond zitten zoeken op internet wat we willen gaan doen. We hebben de auto tot 18 november, dus de laatste weekjes zijn ingegaan. Ik wil niet in Zuid Afrika zijn zonder auto, i.v.m. veiligheid met vervoer. Het eerste idee was dan ook op de 18e vertrekken met het vliegtuig naar Argentinië.  Nu hebben we deze reis een beetje in de gaten gehouden maar hij is erg duur geworden en de reistijd zou 36 uur bedragen met 3 tussenstops. 

Na wat zoeken besloten om de auto de 16e in te leveren en dan te vertrekken per vliegtuig naar Argentinië. We zullen hier sowieso een week in een hostel verblijven, beiden zijn nu ook geboekt en geregeld. Dit omdat we onszelf even wat tijd willen gunnen om te acclimatiseren en te zoeken hoe we ons gaan voortbewegen. Voor mij een hele opluchting dat dit al geregeld is nu, want ik werd toch wel een beetje zenuwachtig, haha;) voor Argentinië hebben we geen visum nodig, dus dat scheelt weer. We hebben een tussenstop in Luanda en eentje in Sao Paulo en doen er totaal ongeveer 21 uur over, wat betekend dat we om half 10 s ochtends ongeveer aankomen in Buenos Aires.  

 

Verder wordt onze route nog in zuid Afrika ongeveer het volgende:

  • 1 nacht in Mossel bay (al geboekt)
  • 2 nachten in Graaff Reinet (al geboekt)
  • 1 of 2 nachten in Bloemfontein
  • 2 nachten Drakensbergen 
  • Johannesburg 

Nu kan dit natuurlijk nog wijzigen, maar dit is wel het idee. We houden jullie op de hoogte:) liefs:)

 

Trouwens, de Zuid Afrikanen zijn vandaag met hun gemengde team wereldkampioenen geworden met rugby. Een enorme happening hier, dus iedereen blij, whoehooeee

Reactie plaatsen

Reacties

Lia van Slooten
4 jaar geleden

Leuk om te lezen hoor jullie reisverslag!
Geniet er maar van samen.....weer op weg naar een nieuw avontuur!

Perry en Marleen
4 jaar geleden

Met belangstelling en plezier hebben wij jullie reis door Zuid Afrika gelezen. Nu op weg naar Argentinië. We gaan gewoon door met jullie volgen.
Goede reis verder.

Mieke
4 jaar geleden

Inderdaad, Mieke, we reizen gewoon mee. Leuk om te lezen wat jullie ervaren, maar ook d afwegingen die jullie maken, en elke keer jullie reis weer aanpassen aan de omstandigheden. Fijn dat we dit mogen lezen. Veel plezier weer.

Tamtonic
4 jaar geleden

Super! Geniet!

Mieke
4 jaar geleden

Heerlijk om te lezen we reizen zo een beetje mee met jullie kijk al weer uit naar de volgende😘😘😘😘

Maak jouw eigen website met JouwWeb