Afrika

Route

Bovenstaand onze globale route die we willen afleggen in Zuid Afrika. Eventueel zouden we ook nog naar Botswana willen, hier hebben we echter wel een 4x4 auto voor nodig. Optie is dus om deze route ook nog te doen. De stops staan ook op de afbeelding, hier komen er vast nog meer bij, maar dat zullen we natuurlijk uitgebreid vertellen in de blog. 

 

Visum voor Zuid Afrika

Voor Zuid Afrika krijg je een visum bij aankomst. Deze is 90 dagen geldig en lokaal te verlengen met nog een keer 90 dagen. Daarnaast heb je bewijs nodig van tijdig vertrek. Je kan dan ook gewoon een boeking maken die later weer kosteloos te annuleren is. Scheelt een hoop gedoe. 

 

 

Vervoer

Wij kiezen er voor om een auto te huren en door Zuid-Afrika te reizen. Voor Botswana moeten we een extra fee betalen en Zimbabwe mogen we helaas niet in met onze auto. Toch is dit beter en goedkoper dan bijvoorbeeld een bazbus, wat al ongeveer 365 euro was voor een enkeltje Johannesburg naar Kaapstad p.p. Voor een 10tje per dag kunnen we voor 1,5 maand met onbeperkte kilometers rondcrossen in de auto. Hoeveel goedkoper en hoeveel beter om ongehinderd en nergens aan vast te zitten te reizen. Dit is wel nog exclusief brandkosten dus die komen er dan nog bij. Je spaart ook uit op overnachtingen door te gaan kamperen dus dat weegt aardig tegen elkaar op.