Cafayate

13 december 2019
Vanuit Jujuy, na een nacht in ons fantastische huisje, vertrokken naar Cafayate. We kwamen langs Salta en prachtige tussenstops zoals la tres cruces(de 3 kruizen), devils throat en het amfitheater. De eerste die ik noemde had een prachtig uitzicht op het dal tussen de bergen wat bezaaid was met groen en een dunne rivier die er tussenliep. Je zou hier meer gedierte verwachten, maar het was niet meer dan een verdwaalde ezel. Wel veel vogels en roofvogels gezien.

Devils throat was een soort gat in het rode gebergte, die gemaakt is door de wind. Het ziet er indrukwekkend en mooi uit. Je wordt omgeven door het grote rode gebergte om je heen en de roofvogels en ara's zijn te vinden op de rotsen. Ietsje verder rijden bevind zicht het Amfitheater. Het lijkt op een soort plein met de bergen in een ronding omgeven. Als je harder praat of zingt hoor je de galm. De 'muren' weerkaatsen de klanken. Super tof!

De prachtige uitzicht punten bleven oppoppen langs de weg richting Cafayate. Het was een heerlijke rit, al waren we zeker moe en blij toen we aankwamen in het dorpje dat bekend staat om zijn wijnen. Robin was niet zo lekker geworden, waarschijnlijk van het non-stop verplaatsen. Dus lekker naar bed gegaan en helemaal niets meer.

14 december 2019
Vanmorgen voelde Robin zich gelukkig al veel beter en had nergens meer last van. De meiden wilden graag paardrijden en lamas kijken dus we zijn naar een soort mini boerderijtje geweest. Hier hadden ze alleen paardrijritten van 3 uur en dat was toch een beetje lang. Dus weer terug naar het dorpje waar ze ritten hadden van een uurtje op het landgoed van een wijngaard. Helemaal prima, kon ik mooi de wijnproeverij doen die ik gisteren wilde doen. Robin kon mooi lekker uitrusten en eten, en de meiden paardrijden. Iedereen blij. Prachtig, prachtig luxe landgoed. Heerlijk zeg! Super goede wijn (proeverij van 8 wijnen was rond de 5 a 6 euro). Beste salade ooit gegeten en Robin zn top 5 lekkerste burger. Mooi uitzicht op de wijngaard, top weer. Wat wil je nog meer?

Nadat de meiden terug waren en ook wat gegeten hadden, zijn we terug gereden naar Salta om daar de auto terug te brengen. We zaten weer in dezelfde air bnb vanwaar we vertrokken waren en de meiden hadden een vegetarische pasta gekookt met een Argentijnse wijn. Ideaal.

Salta

15 tot en met 21 december 2019 

Deze week doen we lekker helemaal niets. Heerlijk! Salta stelt niet zoveel voor, weer gewoon een stadje, dus we zullen ook niet heel veel onderzoeken hier. Plannen voor komende tijd:

21e gaan we met de bus van Salta naar La Quicha (7,5 uur, ongeveer €15 p.p.). Dit dorpje ligt net voor de grens van Bolivia. De 22e lopen we over de grens heen (ongeveer 20 minuten als de douane mee zit) en vertrekken we vanuit Villazon naar La Paz (busrit van 18 uur, ongeveer €20,5 p.p.). In La Paz blijven we 3 nachten, gewoon om weer even goede slaap te pakken. Vanuit La Paz nemen we de PeruHop. Een bus die bij alle bekende punten stopt. Onze eerste stop wordt waarschijnlijk Cuzco en vandaar uit naar Machu Picchu. Het wordt een lange reis, maar zeker de moeite waard waarschijnlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Marjolein
4 jaar geleden

Jullie ook hele fijne feestdagen en geniet van de reis!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb