Pompeï en weer terug

5 oktober 2020

Vanmorgen bijtijds vertrokken aan onze reis naar Pompeï.  Dit is ongeveer 5,5 uur rijden van ons huisje. Robin los gelaten op booking.com om een lekker hotelletje uit te zoeken. Afijn, natuurlijk heeft hij 1 van de meest luxe uitgezocht met een zwembad en zelf een jacuzzi in de slaapkamer zelf. Zo luxe hebben we nog nooit gedaan haha. Corona heeft ook zo zn voordelen,  veel minder toeristen, heel veel aanbod, dus dan gaat de prijs flink omlaag. Daarnaast kan dit zomaar weer de laatste vakantie zijn in een hele lange periode, aangezien alles weer op slot gaat. Af en toe onszelf een beetje verwennen toch? (Doen we anders nooit natuurlijk😇😇🤣) Pompeï zag eruit als een arme stad met veel afgebladderde huizen. Helemaal achterin lijkt dan een mooi resort niet op zn plek. 's Avonds straalt het een hele andere vibe uit, met lichtjes en gezelligheid. Vreemd idee, normaal is dit andersom. 

 

Al is deze stad een stuk groter, met veel meer mensen, blijven er zichtbaar heel veel mensen thuis. Er was een mis bij de kathedraal in de stad zelf. Met hekken en strenge controle van politie werd er buiten de dienst voortgezet onder de 1,5 meter maatregel.  Iedereen met mondkapjes en inderdaad weinig mensen op straat. Nog steeds blij dat we de keuze hebben gemaakt om toch naar Italië te gaan, je vraagt je af waarom deze handhaving in Nederland zo moeilijk blijkt. Op maandag is alles dicht hier blijkbaar, dus we gaan lekker morgen naar de Vesuvius en naar de archeologische vondsten van Pompeï. 

6 oktober 2020

Na lekker uitgebreid gebubbeld te hebben gisteren en een goede nachtrust zijn we vol energie aan de nieuwe dag begonnen. Na een lekker ontbijtje vertrokken naar de oude stad van Pompeï.  We waren onder de indruk van hoe groot dit nog was. Heel bizar. We hadden geen plattegrondje, dus zoeken naar de versteende lichamen was nog best lastig haha. Uiteindelijk de weg gevraagd aan een meneer, toen ging het een stuk beter. Het amfitheater en de lichamen en alle resten van de stad lieten zowel bewondering als ook een stukje angst achter.  Met de kennis wat de vulkaan toen als gevolgen had, en de Vesuvius nog steeds actief is... Ach we blijven toch eigenwijze toeristen en zijn toch naar het gebergte vertrokken. Mocht hij uitbarsten komen we in elk geval in het nieuws😋

 

Het was toch nog 3 kwartier rijden om bovenop de berg bij de parkeerplaats te komen. Vanaf hier kon je met een shuttle voor 1 euro de laatste 200 meter omhoog. Hier is de rest lopend te doen. Er werd weer een koortsmeting afgenomen. Zou ook wat zijn als je eindelijk helemaal boven bent en dan weer terug wordt gestuurd omdat je te warm bent🤣, maar goed daar zullen ze wel rekening mee houden. Helemaal bovenaan zijn nog diverse souvenir winkeltjes te vinden en zelfs bij de rand van de krater worden er nog koffie en sandwiches verkocht. We hebben ons er volop over verbaasd, die mensen zijn nooit op tijd weg in het ergste geval. Een koffie kost maar 2 euro bij dit prachtige uitzichtpunt, terwijl je in een dorpje in nederland daar al snel 2,50 voor betaald met een uitzicht op een flat. Grappig. De Vesuvius rookt ook gewoon, heel bijzonder om mee te maken, en we waren weer blij om 'veilig' in de auto terug naar het appartementje te zitten. 

7 en 8 oktober 2020

Veel geluierd, spelletje gespeeld en serietje gekeken. De duikschool acht het nog steeds niet mogelijk om uit te varen deze week, dus dit houden we hopelijk te goed met een andere keer. 

Vrijdag avond vliegen we weer naar huis en we hopen s nachts weer in ons eigen bed te slapen. Voorlopig geen reizen of vakanties meer, dit word pas weer volgend jaar. Allemaal veilig en gezond blijven en tot snel in nat Nederland:)