Isla Isabella deel 2

3 maart 2020
In Isla Isabella is niet zoveel te doen zonder dat je gebruik moet maken van een tour. Aangezien wij vonden dat we het meeste al wel gezien hadden, wat we wilden zien, hadden we hier geen extra geld meer voor over. We hebben lekker geluierd, en in de middag op zoek gegaan naar de beste manier om naar San Cristobal te gaan. We wilden ook naar Floreana, maar om dit te kunnen doen waren we weer 60 euro p.p. meer kwijt. Dit voor 1 beeld en een vogel die we misschien wel misschien niet zouden zien, vonden we het niet waard. We hebben een boot gevonden die ons in 1x naar San Cristobal zou brengen, i.p.v. nog een tussenstop te maken in Santa Cruz. Hiervoor gekozen, ideaal. Er was een man die over straat liep, en dit voor 20 dollar p.p. aanbood. Nu vertrouwden we hem niet zo, aangezien dit 3x goedkoper was dan de andere aanbieders, hij random op straat liep, en ook moest nadenken over de prijs, haha. Lopen echt gekken rond overal. Voor 55 dollar p.p. hebben we een directe trip geboekt.

San Cristobal

4 maart 2020
Om 4.30 werden we verwacht in de haven van Isla Isabella. jup, dit is 4.30 in de ochtend... pfffff. Na 4,5 uur kwamen we aan in San Cristobal. Het is warm en het had flink geregend onderweg, met grote golven. We zijn het eerste hostel ingelopen die we tegen kwamen. Wat onderhandelt over de prijs en voor 4 nachten maar 100 dollar betaald. Dat begint meer op normale prijzen te lijken. We hebben s middags warm gegeten en zijn lekker het bed in gedoken. Zo vroeg opstaan is nooit goed voor je gezonedheid haha.

5, 6, 7 maart
Heerlijk, heerlijk geluierd. Het is elke dag in de ochtend warm en prima weer, rond een uurtje of 12 begint het voor de rest van de middag en avond te stortregenen. Heerlijk om naar dat geluid te luisteren. We hebben alleen maar geslapen, geluierd en nog meer geslapen de afgelopen dagen:) heel vervelend;)

Er zijn hier tientallen zeeleeuwen die rondzwemmen, spelen in het water, ontzettend stinken en er vooral ook erg leuk uitzien. We hebben nog nooit zoveel zeeleeuwen gezien, en het is fantastisch om ze in alle vrijheid te zien. Zo hoort het:) 's nachts horen we de mannetjes regelmatig nog brullen.

Morgen vliegen we weer terug naar Guayaquil,  waar we nog ongeveer 2 weken de tijd hebben. Misschien dat we nog Ecuador een beetje verkennen, misschien ook niet. We houden jullie op de hoogte. Eind maart vertrekken we naar de Verenigde Staten, waar we mijn vader te hopen ontmoeten. Super tof!

Extra;
We krijgen regelmatig vragen over het Corona virus bij ons. Om jullie gerust te stellen, wij maken ons eigenlijk helemaal geen zorgen. Wel zijn er bij veel landen maatregelen getroffen en mogen we de grens niet over als we in gebieden zijn geweest met corona. Zo hadden we nog geluk met Galapagos, maar daar word je nu niet meer toegelaten als er enigzins risico is. Indonesië en Vietnam hebben een geel en oranje reisadvies, zodra het oranje is zijn wij niet verzekerd, dus gaan we hier ook niet heen. Er is dus een zeer reëele kans dat we Azië niet mogen/kunnen doen. Amerika doen we zeer zeker wel, misschien dat we naar Nieuw Zeeland gaan i.p.v. Azië, dit betekend alleen dat ons budget 3x zo hard zal gaan dan we hadden gehoopt en gepland. Dus we kijken het aan, maar dan weten jullie dat. We letten goed op onze eigen veiligheid en gezondheid. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.