Santa Cruz

18 februari 2020
Galapagos!!
Whoehoeee wat een droom zeg! Veilig aangekomen op de Galapagos. Om even samen te vatten; $150,00 voor het ticket, $120 entrance fee en $11 dollar om van baltra naar Puerto Ayora te komen (Bus, boot, bus) en ja dit is p.p. dan niet te beginnen over accommodatie, duiken, boodschappen etc. De goedkoopste accommodatie die we konden vinden was 30 dollar. Boodschappen doen is niet grappig, een pak 'goedkoopste' normale pasta is gewoon 4 euro. Ach ja, dit wisten we van tevoren. Kijken of we ons dagelijks gemiddelde een beetje naar beneden kunnen krijgen haha;)

19 februari 2020
Onze accomodatie was vrij ver van het centrum, bijna een uur lopen. Dus wr zijn op zoek gegaan naar een andere.  Deze gevonden gelukkig, alleen zonder wifi. Dus slecht bereikbaar de komende tijd. We hebben wat rond gezocht om wat duiken te vinden die leuk zijn om te doen. We kwamen bij een mega enthousiaste meid terecht die ons met haar vrolijkheid naar binnenlokte.  Ze leek een beetje op Noor, dus daar konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen haha. Afijn na een boeking van 4 duiken en 320 dollar p.p. later liepen we weer de winkel uit. Morgen de eerste 2, echt heel veel zin in.

We hadden nog de hele middag, dus op naar het strandje Tortuga bay. Prachtig. Absoluut! Wit zand en lichtblauw water. Tientallen leguanen die zonnen, zwemmen of surfend door het water gingen. Zelfs een zeeleeuw liet even zn vinnen zien een paar meter van ons vandaan. Qua snorkelen helaas niet veel gezien doordat hier ook boten varen en veel andere mensen waren, was het water troebel. Zeker genoten! Door de hitte en volle zon werden we gedwongen om weer aan de terug tocht van een uur te beginnen. Bijna 15 km gelopen vandaag, gaat hard zo. Boodschapjes gedaan en pasta gekookt, daarna lekker op tijd naar bed.

20 februari 2020
Goeiemorgen! De wekker liet ons om half 6 weten dat het tijd was om op te staan. Om 7 uur vertrok onze taxi die ons naar de boot bracht. Prachtig om de zon zo op te zien komen en de zeeleeuwen te zien luieren in het nieuwe daglicht. Een ontzettend leuk Amerikaans koppel zat bij ons in de auto, dus we hadden leuk contact in de vroege morgen. Nog 20 minuutjes varen en toen begon onze eerste duik, en Robin zijn eerste echte zout waterduik. We kregen direct bezoek van een speelse zeeleeuw die op en neer zwom. Super tof. Ook 2 haaien zwommen ons voorbij of het niets was. Wat een begin! Langs een muur van koraal werden we omringd door honderden vissen, we konden elkaar niet eens meer zien. Zodra je met je armen bewoog, schoten ze voor je uit. Verder nog schildpadden en roggen gezien. Gelukkig had Robin geen last van zn oren, dus hij heeft gewoon mee kunnen doen dankzij zijn medicijnen. Op de terugweg zat er een gigantische schildpad op het wegdek, hij was erg bang dus na een snelle foto op een afstandje hem maar gelijk met rust gelaten. Wel heel leuk om hem te zien, echt groot! 'S avonds flink moe en voldaan toch onszelf getrakteerd op een cocktail en nog wat eten:) Het was een super dag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb