Buenos Aires

Buenos dias señor(a), Hallo allemaal!

De eerste blog vanuit Argentinië:):) Ondertussen zijn we alweer 5 volle dagen in Buenos Aires. Na een lange vlucht uit Zuid Afrika, met een tussenstop in Luanda en een tussenstop in Sao Paulo. In Sao Paulo kregen we geen tickets om naar Buenos Aires door te reizen, omdat we niet ingecheckt waren. Dit kon niet van tevoren via de website, en we hebben wel in 1x de tickets naar Sao Paulo gekregen, maar niet die naar Argentinië om een kort verhaal lang te maken. Ach ja, we zijn dus zonder tickets en gelukkig zonder verdere problemen veilig aangekomen in Buenos Aires. 

 

Helemaal gaar na de 22 uur reizen hebben we een taxi genomen naar ons hostel. Deze taxi kostte maar 10 euro, voor 20 minuten rijden, inclusief tolwegen. Meer dan waard, want we waren gesloopt, we waren blij dat we niet ook nog moesten zoeken naar de bus en tickets etc. in onze beste Spaans. Ze spreken hier namelijk vrijwel 0 Engels, zelfs op het vliegveld. Vervolgens zijn we een paar dagen van de kaart geweest. Slapen, slapen en slapen en verder een beetje slapen. 

 

Eergisteren (20 november 2019) zijn we voor het eerst een beetje uit het hostel geweest en rondgedwaald. Gisteren voelden we ons al beter en hebben we even doorgepakt met wat we nou eigenlijk willen en hoe:

  • Tango diner show in Buenos Aires meemaken. Deze hebben we ook gelijk geboekt voor die avond inclusief 3 gangen diner was dit maar 25 euro p.p.
  • Vliegtickets naar El Calafate op 3 december, inclusief bagage was dit €65. Dit is een vlucht van ruim 3 uur. 
  • We moeten de 24e ons hostel uit, dus we gaan vanaf dan tot de 3e in een airBnB zitten in Palermo. Dit is een hele bruisende en populaire wijk in Buenos Aires. Misschien willen we hier een aantal tango lessen volgen. 
  • Vanaf de 3e hebben we tot de 8e een huisje in El Calafate geboekt. Vanuit daar gaan we waarschijnlijk zoeken hoe we bij de Perito Moreno Gletsjer en El Chalten kunnen komen. 

Oftewel, we doen dit echt lekker op ons gemakkie, en nemen goed de tijd. 

's avonds zijn we naar de tangoshow geweest. Het leven in Argentinië is erg laat, dus ontbijt is vanaf 10 uur, middageten rond 2 uur en avondeten rond 9 uur. Het diner begon dus ook om half 9 's avonds, dus wij hadden aardige trek. Om half 11 begon de show en duurde tot half 1. Gaaf om ze te zien dansen zeg. Hoe elegant, hoe snel en hoe mooi die bewegingen op elkaar overvloeien. Heel erg tof! Om 1 uur 's nachts kwamen we weer veilig aan bij ons huisje. 

 

22 november 2019

Vanmorgen lekker een beetje uitgeslapen, en na een ontbijtje (zit bij ons hostel inbegrepen) onderweg gegaan. We wilden een riem kopen voor Robin en een simkaartje regelen (wij hebben Claro nu, maar ik denk dat we overgaan op Tuente, omdat internet maar voor 20 dagen opgewaardeerd kan worden en belminuten maar voor 7). Daarnaast wilden we naar een groot park toe aan de rand van Buenos Aires. We hebben heerlijk een beetje rondgewandeld, en eigenlijk alle dingen gezien die we in deze wijken wilden zien. Het park was helaas gesloten, maar de rest is wel gelukt:) Aan het einde van de dag hebben we een drankje gedaan op een pleintje waar om de zoveel tijd gewoon tango gedanst werd en muziek gespeeld werd. Heel erg leuk om daar zo tussen te zitten. We hebben genoten van vandaag, we gaan hier waarschijnlijk zeker nog een aantal keer heen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb