Aguas Calientes

5 januari 2020

Vanmorgen vroeg vertrokken om de bus van 7.30 te halen, die ons naar Aguas Calientes zou brengen. De rit zou ongeveer 8 uur duren met 2 stops.  Wat een heerlijke en bijzondere reis was het weer. De weg was meerdere malen niet verhard. De grootste rotsblokken die van de omringende bergen waren afgevallen, lagen midden op de weg. Diverse watervallen stroomden over het wegdek. Overal werd gewoon overheen, langsheen of doorheen gereden. De 2e stop was al mooi, met een prachtige bergje die overzicht bood over het hele dal. De gids legde helaas niets uit, dus gelukkig dat we dit door ons gezelschap gevonden hadden. 

 

Rond een half 3 kwamen we aan bij Hidro Electrica, het trein station aan de andere kant van de berg van Machu Picchu. Vanaf daar kan je het spoor volgen en kom je in Aguas Calientes terecht. Officieel zou dit zo'n 2 uur lopen zijn. Ik was vrij verkouden, dus kreeg amper lucht. Na 4 uur kwamen we puffend en hijgend aan. We hadden nog niets geboekt, omdat we overal hoorden dat je beter kon onderhandelen over de prijs bij aankomst. De prijzen op booking.com waren inderdaad 3x zo duur! We hebben een net hostel met 3 bedden, een eigen badkamer voor €13,50 per nacht. Op booking.com was een bed op een slaapzaal p.p. al 15 euro! Na een goede burger en douchen, zijn we lekker gaan slapen

 

6 januari 2020

Vandaag een beetje Aguas Calientes ontdekt. Dit dorpje heeft zijn naam te danken aan de warmwaterbronnen die zich hier bevinden. Het betekent letterlijk Heet Water. We willen morgen naar Machu Pichu, dus gaan op zoek naar de toegangstickets. Ze geloofden mijn studentenkaart, die ik nog bewaard had van het Da Vinci college. Dit scheelde me weer 20 euro. Robin was ongeveer 40 euro kwijt. We hebben ervoor gekozen om met de bus naar Machu Picchu te gaan. Je kunt ook lopen, maar dit is een uur alleen maar steile trappen op. Daar hadden we niet zoveel zin in. Verder ook besloten om niet nog een keer 4 uur te lopen en 6 uur de bus terug te nemen naar Cusco overmorgen, maar met de trein te gaan. We hebben de laatste trein van 21.45 gekozen, dit scheelde ruim 35 dollar. Perurail zal ons dus voor 54 dollar naar Ollantaytambo brengen, waar we overstappen op de bus die ons naar Cusco brengt. Heerlijk rustig aan dus, overmorgen ook nog een hele dag verwaaid liggen. 

We hebben de markt bezocht met allerlei kleurrijke kraampjes. Voor 2 euro weer 2 leuke armbandjes uitgezocht (bijna 4 euro kwijt geweest) Je kan hier blijkbaar over alles onderhandelen. Zelfs met uit eten gaan kan je een gratis drankje erbij krijgen of korting op je diner met alleen al vragen. Leuk hoor! Met eten is het wel opletten. Voor 15 alles heb je al voor, hoofd en nagerecht voor 4 euro, maar alles smaakt naar water. 

Na een lekker rustig daagje weer op tijd naar bed, morgen vroeg op, de wekker staat om 4.20!

Machu Picchu 

7 januari 2020

Uche uche. Ik heb de hele nacht liggen hoesten en slecht geslapen. Om 2 uur werd Robin wakker van enorme pijn in zijn linkerbeen, waarschijnlijk overbelast.. Tsja, wat gaan we nu doen? Naar een dokter? Lekker blijven liggen en Machu Picchu laten voor wat het is? Om 4 uur was de pijn wat gezakt en Robin besloot om toch te gaan. We waren heeeel blij dat we de bus hadden genomen. Tijdens de busrit was Robin zn pijn gelukkig weg en konden we zonder al teveel moeite het Wereldwonder bezoeken. Na de ticket controle was het een paar trappen op en hadden we direct overzicht op de ruïnes. Zeker indrukwekkend!

We liepen verder omhoog om een beter uitzicht te hebben. Mist. Alles was in 2 minuten volledig dicht getrokken. Je zag geen hand voor ogen. We wilden naar de zonnepoort lopen. Dit was nog best een klim, in de hoop dat de lucht wat meer open zou trekken op hoogte. Helaas niet, maar het was nog steeds een mooie wandeling. Rond een uurtje of 9(We waren om 6 uur aangekomen) trok het volledig open. Een heerlijk zonnetje scheen op Machu Picchu en we hadden een prachtig zicht. In 2 weken was dit de enige dag dat ze zon en 24 graden hadden opgegeven, dus we hadden echt geluk! We zijn helemaal door de ruïnes heen gelopen,  echt heel erg mooi. Bizar hoe ze dit hebben kunnen bouwen toen! Genoten van het mooie uitzicht en de bijzondere gebouwen. Hierna langzaam terug gelopen en een stempel gehaald voor in ons paspoort. Super tof!

We hadden alleen de bus omhoog genomen. Gelukkig konden we voor dezelfde prijs (12 dollar p.p.) bovenop de berg ook de bus weer naar beneden boeken. Dit ging heel soepel en we waren blij met deze keuze. We konden helaas niet koken in ons hostel en we wilden zeker wel goed eten. Na een middagdutje zijn we bij Julian gaan eten. Jummmmmmm. Wat een geweldige host. We werden verwend bij binnenkomst met Pisco Sour, een typisch Peruaanse drankje. Dit deed hij echt alleen bij ons, dus wel leuk haha.  Een lekker glas wijn en een heerlijke pizza laadde ons echt op. We hadden een leuke klik met de ober,  die ons vervolgens ook allebei een gratis toetje gaf. Beloofd dat we morgen zeker weer zouden komen! 

 

8 januari 2020

Meer dan 12 uur geslapen, we hadden het blijkbaar nodig. Om 8 uur moesten we al uitchecken, dus we hebben een heerlijk ontbijtje genomen en de hele dag gespendeerd bij ons restaurant van gister. Lekker rustig daagje zo:)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.