Krüger

11 oktober 2019

Vanmorgen vroeg opgestaan, de wekker ging om half 6. Als we naar Kruger willen, moesten we wel beetje bijtijds weg, want dit was nog best een stukje rijden. Op het moment dat we van Phalaborwa gate naar Orpen gate en weer terug naar de Airb&b zouden we zeker dik 7 uur onderweg zijn. Eenmaal aangekomen bij Krüger en onderweg door Krüger hebben we besloten om een kleiner rondje te doen.

Krüger is echt inmens groot, we hebben ongeveer 5 uur door het park heen gereden en zowat het kleinste rondje gedaan wat er maar was. Omdat het zo uitgestrekt is, is er een kleinere kans om dieren te spotten. Daarnaast is de begroeiing hoger, dus kon je ook minder ver kijken. Ondanks dat hebben we prachtige dieren gezien; Kudu’s (soort impala maar dan groter en strepen op zijn rug), olifanten, hyena en buffalo’s. Wel waren we al dik verwend door Pilanesberg, dus viel Krüger een beetje tegen.

Weetje over Krüger; het park is ongeveer 20.000 km2 groot en is ook het oudste park van Zuid Afrika. Op het moment dat je door een park/reservaat heen rijdt, word je overal gewaarschuwd om vooral niet je auto uit te gaan, ledematen of camera’s uit de auto te steken, of te dichtbij de dieren te komen. Zeker voor olifanten zijn we gewaarschuwd, aangezien deze dieren zich snel bedreigd voelen. Alle foto’s die we hebben van de dieren zijn dan ook erg ingezoomd, waar ze in ware afstand zeker minstens 100 meter van ons verwijderd zijn. Dit voor onze eigen veiligheid en voor die van de dieren. Om deze reden hebben we ook vrijwel geen foto’s van elkaar in deze gebieden, omdat dat gewoon niet veilig is. Behalve in de restcamps en uitzichtpunten, die volledig omheind zijn met schrikdraad konden we stukjes lopen.

Zeker genoten van deze lange dag, maar we waren beiden blij dat we weer terug bij het huisje waren. Heerlijke pasta gegeten en weer op tijd naar bed.

Lekker daagje niets

 

12 oktober 2019

Lekker een daagje niets. Niets gepland, gisteren al boodschapjes gedaan en de komende 2 nachten betaald en geboekt. Dus heerlijk even uitrusten. Robin is een beetje ziekjes geweest, maar die is nu weer helemaal fit, maar we houden elkaar goed in de gaten. In de tuin horen en zien we aapjes, het geluid van hippo’s/nijlpaarden en het zingen van diverse vogels. We hebben een heerlijk huisje aan het water/rivier, en dit is de 3e dag dat we er zijn. De nijlpaarden zwemmen ook in deze rivier, dus we passen wel op. Vandaag echt even vakantie gevierd/weekend gevierd.

Morgen vertrekken we naar beneden richting Barberton aan de grens van eSwahili oftewel Zwaziland. We mogen als het goed is dit land in met de huurauto en we krijgen ook een visum bij het oversteken van de grens. Tof om weer een extra stempel in het paspoort te hebben. Het kost maar 1 euro om het land in te mogen p.p. dus dat is het wel waard. We rijden langs Hazyview en Nelspruit wat beiden mooie plaatsjes schijnen te zijn. Naarmate we omlaag gaan zullen we lang niet altijd WiFi hebben, dus het kan zijn dat mijn posts dan wat vaker op zich laten wachten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb