Italië

2 en 3 oktober 2020

We zijn 2 oktober veilig aangekomen in Martano, een heel klein dorpje in de hak van de laars van Italië. We hebben een ontzettend italiaans huisje/kamertje. Beneden zit een koelkastje en een klein eettafeltje en met een smalle marmeren/stenen trap kom je in de slaapkamer. Een mediterraanse stijl zowel in de slaapkamer als in de badkamer met een heerlijke regendouche. Alles is kraakschoon en zit vol met sfeer. Helemaal leuk! Aan het einde van de straat links zit een verrukkelijk italiaans eettentje met goeie pizzas, en een heerlijke rode wijn, voor een liter maar 6 euro. Jummmmmm! Aan de andere kant een ontbijt tentje met goeie koffie en lekkere chocolade croissantjes. Wat een verwennerij!

 

We hebben zaterdag niet veel bijzonders gedaan, het was flink bewolkt en ze gaven veel regen op. Dus we zijn de auto ingestapt naar het stadje Lecce, wat op een half uurtje rijden afstand lag. Dit is the place to be in het zuiden van Italië, want je hebt er verder niets haha, zeker niet met slecht weer. Ze hebben er wel mooie kerken, dat zeker en wat restanten van een klein amfitheater. Dus een beetje rond geslenterd en toen weer terug. Alles gaat dicht om 14:00 en we hadden toch geen zin om langer te blijven. Om 15:00 lagen we zelf in bed. Toen was het ineens 20:00 en hebben we onszelf uit bed gesleept voor een heerlijke pizza;), om vervolgens weer lekker verder te dutten:p

4 oktober 2020

Vandaag een lekkere roadtrip gemaakt langs de kust. Het weer zit nog steeds niet echt mee dus we maken er zelf gewoon wat gezelligs van. Op zoek naar een duikschool, want het zou tof zijn als we deze week nog ergens de onderwereld zouden kunnen ontdekken. De Italianen eten voornamelijk alleen maar zoet 's ochtends, met erg sterke koffie volgens Robin. Afijn, we gaan dus stuiterend de ochtend door aangezien we dit beiden niet echt gewend zijn haha. Na wat leuke plekjes opgezocht te hebben zijn we op zoek naar een eettentje gegaan. Deze gevonden in het zuiden van de hak aan het water. Hier stonden hoge golven met flink wat surfers. Erg leuk om te kijken hoe ze de zee probeerden te temmen. Dat ondanks dat er niet echt een strand was, dus ze moesten flink uitkijken met de rotsen. De duikscholen waren allemaal dicht, en degene die we wel te pakken kregen gaven aan voorlopig niet uit te varen i.v.m. stormachtige en onrustige zee en flinke wind en stroming. Op zn vroegst zou dit dus woensdag pas weer kunnen.

Rond een uurtje of 3 waren we weer terug. Tot een uurtje of 7 weer geslapen en weer lekker uit eten. Alles opent hier pas half 8, 8 uur qua avondeten, dus we hadden best trek. Een liter wijn kost maar 6 euro, maar dit was wat meer dan gedacht haha. Onder het genot van dit wijntje besloten om morgen naar Pompeï te vertrekken, en eventueel de Vesuvius te beklimmen. We zijn erg benieuwd!