Buenos Aires deel 2

23 november 2019

Terwijl ik dit typ is het alweer eind november, nog een maandje en dan is het alweer kerst! Gaat echt snel de tijd. Gisteren waren we bij een eettentje waar we een tourgids tegen kwamen voor ons in de rij. Hij pikte op dat we uit Nederland kwamen en gaf ons zijn kaartje, dat als we vragen hadden of wat dan ook, we altijd een berichtje konden sturen of konden bellen. Echt mega vriendelijk en aardig. Hij gaf ons de tip voor goedkope kledingwinkeltjes toen ik daar naar vroeg. Dit was te vinden op de Nazca straat. Hier zijn we dan ook vandaag heen geweest. We hadden alleen even geen erg in de dag; zaterdag. Mensen, mensen, mensen. Wat een drukte. De straatjes waren erg smal, de winkeltjes zaten allemaal tegen elkaar aangeplakt en op de stoep waren allerlei verkopers te vinden van 'Adidas', 'Nike', 'Tommy Hilfiger', en meer van dat soort bekende merken voor een schijntje. Schoenen, kleding, eigenlijk alles wat je aan kan trekken werd er op straat verkocht. Het was zo ontzettend druk dat je met elke stap op een ander z'n voeten stapte, dus we zijn terug gegaan en besloten om dit een andere dag te doen. 

 

24 november 2019

Vandaag verhuisd naar ons nieuwe huisje. Mensen wat heerlijk. Eigenlijk een compleet huisje in 1 kamer. Een lekker bed, tv met Netflix, een keukentje, een bank, eettafel en een badkamer met bad en alles werkt en is schoon. We betalen evenveel als ons vorige hostel (22 euro per nacht), dus dit is echt een lekkere upgrade tot 3 december.  Onze host werkte ook in tourisme, dus ook van hem kregen we contact gegevens dat we hem elk moment mochten contacten. De mensen zijn mega vriendelijk en behulpzaam tot nu toe. Ook in winkels of op terrasjes waar misschien de ober of cassière geen Engels spreekt en mijn gebrekkige Spaans niet begrijpt is er bijna altijd wel iemand die in een andere rij staat ofzo en probeert te helpen/te vertalen. Echt super fijn en vriendelijk! Dat is nogal een verschil met Zuid Afrika zeg!

25 november 2019

Ons huisje bevind zich vlakbij 1 van de meest beroemde wijken van Buenos Aires; Palermo. Dit is een wijk vol met gezellige eettentjes, diverse mogelijkheden en parken, maar vooral ook bekend om de streetart. Prachtige kunstwerken die net echt lijken, bizarre schilderingen of kleurrijke plaatjes die overal oppoppen. Heerlijk om doorheen te lopen. Op zondag en maandag is hier in principe alles/heel veel dicht, dus we zagen ook de kunstvormen op garagedeuren en winkeldeuren. Echt heel tof. 

 

26 november 2019

In Buenos Aires hebben ze een grote begraafplaats die bekend staat als de Recoleta begraafplaats. Dit wilden we graag nog zien. Gigantische en over de top grafhuizen voor enorm rijke mensen. Er liggen voornamelijk mensen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de Argentijnse geschiedenis. Zo zijn er presidenten, geleerden, maar ook militairen en admiralen. Zeker indrukwekkend om hier een middagje doorheen te lopen. Dit was lang niet genoeg om alles te zien, maar wel een mooie indruk te krijgen. Heel bijzonder! Robin had het fantastische idee om van ons huisje hierheen te lopen, en ook weer terug te lopen, wat betekend dat we uiteindelijk een km of 20 gelopen hebben. Het weer hielp goed mee, dus het was een heerlijke wandeling, al waren we wel lekker moe die avond.

 

27 november 2019 

Er zijn veel grote wijken in Buenos Aires. Palermo is de grootste, maar ook Boca is erg bekend. Een bruisende wijk, met wederom weer een groot verschil tussen arm en rijk buiten de bekende straten. Huisjes in allerlei kleuren, touristische souvenirs in alle soorten en maten en heel veel verschillende eettentjes. Zoals jullie weten ben ik gek op kleurtjes, dus natuurlijk trekken dit soort straten/wijken mij aan. Vandaag zijn we begonnen met de metro. We zijn begonnen met het park waar we de eerste keer voor een dichte deur stonden. Deze was nu wel open, dus genoten van het mensen kijken. Veel hardlopers, wandelaars en fietsers. Het park zelf was minder dan gedacht, omdat je op een breed geprepareerd pad loopt en er een groot hek langs loopt met dikke bebossing daarachter. Hier en daar zijn er echter mooie planten en bomen, dus daar zeker van genoten. 

 

Na al een lange wandeling door dit park heen, doorgetrokken naar La Boca. Onze voetjes waren al erg moe, maar we wisten niet welke straat de huisjes waren. We kwamen aan de arme kant van de wijk binnen, dus ook niet echt de mogelijkheid om uitgebreid op onze telefoons te zoeken. In ons beste Spaans diverse malen gevraagd naar 'donde a las casas colores, por favor'; 'Waar zijn de gekleurde huisjes, alstublieft. Vast niet goed geschreven, en niet goed uitgesproken, maar hakkelend zijn we er gekomen:) Helemaal moe, dus eerst maar genieten van een lekkere smoothie. Die bleek achteraf een beetje duur, maar hij was zeker lekker haha;). Het verschil tussen arm en rijk blijft me verbazen. De afgebladderde verf, tralies voor de deuren en de ramen en alles potdicht tegenover kleurrijk, leven op straat en gezellige terrasjes. Wat je wilt zien als toerist zie je, maar er is veel meer op de achtergrond. 

 

De bus en de metro terug genomen, lekker zitten. Nog even boodschapjes gedaan en vervolgens lekker in het huisje na een warm bad, met pizza, Netflix en wijn op de bank. Wat kan het leven goed zijn. Heerlijk! Morgen weer zo'n dag !:):)