Mosselbay

3 op 4 november hebben we overnacht in Mossel baai. Hier was op zich niet heel veel te beleven, ondanks dat het weer prachtig is. We hebben rustig aan gedaan en een beetje fotootjes gemaakt tijdens een kleine wandeltocht langs de kust. De hosts van de AirBnB waar we in zaten waren echte zuurpruimen, haha. We wilden graag ons eigen eten koken. We mochten wel gebruik maken van het gas, maar niet van potten, pannen of borden. Het gebeurt vaker dat we een Air BnB hebben zonder keuken, of tenminste zonder gasfornuis, maar dit was wel bijzonder. Ze noemen ook vaak dat ze een 'keuken' hebben, en dan komen we er aan en dan is er een koelkast en een magnetron, haha:) Gelukkig hebben ze hier de SuperSpar die ook veel verse maaltijden aanbied die je zo kan kopen. Even opwarmen in de mag en klaar. Wel werd er 's ochtends een verrukkelijk ontbijt voor ons gemaakt, met gebakken ei, getoost brood en fruit. Normale tijd vertrokken richting Graaff Reinet. We zijn door een prachtig landschap heen gereden. Bergen zo ver je kon kijken, vrijwel geen verkeer, heerlijk rustig. Fijne gesprekken gehad met Robin, dus super roadtrip.

Graaff Reinet

5 en 6 november

Heerlijk heerlijk lekker AirBnB'tje. Eigen badkamer, eigen entree, veilige parkeerplaats voor onze auto en een zacht bed. Met koelkast, wifi en magnetron, wij helemaal gelukkig. We zijn hier voor 2 nachtjes. Lekker uitgeluierd vanmorgen, ondanks dat we elke keer om half 7 wakker zijn door het licht. Veel beter wakker worden dan door de wekker:):) We hebben een beetje georiënteerd wat we willen doen met onze laatste 11 daagjes in Zuid Afrika. Het valt allemaal gelukkig erg mee qua budget. Graaff Reinet is groter dan we hadden gedacht. Best nog een lief dorpje:) Het is het 4na oudste stadje van Zuid Afrika. Op Kaapstad, Stellenbosch, Swellendam na.

Aan het eind van de middag zijn we richting the Valley of Desolation gegaan. Dit stond bij Google bezienswaardigheden, en leek op een uitzicht punt. We zijn hier dan ook rond een uurtje of 4 heen gegaan. Er werd aanbevolen om er aan het eind van de middag met zonsondergang naar toe te rijden. Onderweg kwamen we bij een grote dam, die volledig droog stond. Heel bijzonder om te zien. Wat normaal helemaal vol stond met water, is door de droogte nu echt helemaal leeg. Op een paar kleine plasjes na. Dit wordt een hele moeilijke zomer voor de dieren. 

Na de dam kwamen we voorbij een tolpoortje en moesten betalen om een park in te mogen. Dit maar gedaan, anders waren we voor niets gereden. Wel bijzonder dat elk uitzichtpunt of bezienswaardigheid geld kost. Waar je bijvoorbeeld in Nederland ook niet hoeft te betalen om de molens te zien of de markthal in te mogen. Het was wel groter en meer dan we hadden verwacht. Immense uitzichten, een prachtige zonsondergang en doodse stilte. De kloof had een flinke echo, zodat je wel de apen en de vogels van verre verte nog kon horen. Super gaaf. Toen we naar huis gingen zagen we zelfs nog een kudu op nog geen 100 meter afstand tussen de bosjes. We liepen hier gewoon langs, dus dat was echt wel tof. 

Reactie plaatsen

Reacties

Heukie
4 jaar geleden

Super gave verhalen! Wordt al enthousiast bij het binnenkomen van de mail om dit op me gemakje door te kunnen lezen 😁 op naar het volgende avontuur xx

TamTonic
4 jaar geleden

Leuk weer om te lezen. Moest wel even googlen op de Kudu maar wat een prachtdier.

natasha
4 jaar geleden

ow wat mooi waar jullie zijn. wordt er gewoon rustig van als ik er naar kijk😂 ik blijf jullie volgen 😘😘

Maak jouw eigen website met JouwWeb