Bloemfontein en Drakensbergen

7 november 2019

In Bloemfontein overnacht. Hier eigenlijk helemaal niets gedaan, behalve een beetje rondje rijden en vooral veel slapen. We waren even moe van de nieuwe indrukken, dus we hebben lekker geluierd. 

 

8 en 9 november

Vanuit Bloemfontein zijn we richting Drakensbergen gereden. We wilden hier eigenlijk op de heenreis naar Kaapstad al heen, maar toen ben ik ziekjes geworden. Dit was dus poging 2 en het was het zeker waard. Het is hier compleet het tegenovergestelde van Bloemfontein en Graaff Reinet, waar het ontzettend droog is. Hier word al de hele week regen opgegeven en komende week wordt het er zeker niet beter op. Alles is groen en bergachtig, dus prachtige landschappen. Daarnaast ook gelijk erg koud, vannacht was het min 2! Dus thermoshirt aan en lange broek, we waren blij dat we deze toch nog hadden meegenomen en gekocht. 

Vanmorgen bijtijds het bed uitgegaan, omdat ze in de middag veel regen hadden opgegeven. We wilden liever niet in de regen hiken, dus zijn we in de auto gestapt en richting Drakensbergen gereden. Dit was nog een half uurtje van het hostel af, dus prima. Het was een flinke klim, en veel mist, maar de natuur maakte veel goed. Veel gespeeld met onze camera's, diverse bloemen en kleine diertjes gezien. De uitzichtpunten die we hadden moeten zien waren compleet witgrijs door de mist. Het gaf wel een soort mysterieus gevoel. We hebben diverse bavianen voor onze ogen weg zien schieten, en onze hele hike gehoord. Bijzonder dat je veel dieren hoort, maar niet ziet, hoe goed je ook zoekt. Blijf ik toch wel heel tof vinden hoor. Als je een moment stil bent, de krekels, de vogels, apen en kikkers zoemen om je heen. Genieten:)

Morgen richting Johannesburg, en hier blijven we 6 nachten, dus 4 volle dagen. Ben benieuwd. 

Reactie plaatsen

Reacties

letty van andel
4 jaar geleden

Ach die arme rups, druipnat

Maak jouw eigen website met JouwWeb